Tälle sivulle on koottu omakohtaisia kertomuksia rakennustyömaan työtapaturmista. Kertomukset perustuvat Miten se oltais voitu estää? -haastattelututkimuksen tutkimusaineistoon, jota Kuinkas sitten kävikään? -kirjaa ja äänitteitä varten on lyhennetty ja muokattu.

Kertomukset tarjoavat lukijoille näkökulman siihen elämään ja niihin ajatuksiin, joita vakava onnettomuus tai läheisen työtoverin kuolema aiheuttaa. Tarkoitus ei ole pelotella, vaan alleviivata sitä tosiasiaa, että turvallisuus on vakava asia. Ääninauhoja voi hyödyntää koulutuksissa sellaisenaan tai kalvosarjoihin liitettyinä.

Koulutusaineistona käytettäväksi on laadittu myös kalvosarja. PDF-version kalvosarjasta voi ladata alta.

Kertomukset on julkaistu myös kirjana. Kuinkas sitten kävikään? Kertomuksia rakennustyömaan työtapaturmista -kirjaa voi ostaa Suomen Rakennusmedia Oy:stä. Kirja on tehty hyödynnettäväksi rakennusalan työturvallisuustyössä, -koulutuksessa ja -asennekasvatuksessa eri tilanteissa. Kirja löytyy pdf-muodossa ratuke-hankkeen sivuilta.

Attachments:
Download this file (Miten se oltais voitu estaa kalvosarjan pdf.pdf)Miten se oltais voitu estaa kalvosarjan pdf.pdf[kalvosarja pdf-muodossa]811 kB