Kuinkas sitten kävikään? Kertomuksia rakennustyömaan työtapaturmista -kirjaan on koottu omakohtaisia kertomuksia rakennustyömaan työtapaturmista. Kertomukset perustuvat Miten se oltais voitu estää? -haastattelututkimuksen aineistoon.

Kirja on tarkoitettu hyödynnettäväksi rakennusalan työturvallisuuskoulutuksessa ja -asennekasvatuksessa. Kertomukset tarjoavat lukijoille käsityksen siitä millaista on, kun omalle kohdalle sattuu vakava työtapaturma. Mukana on myös kertomuksia läheisen työtoverin tai oman alaisen vakavasta tai kuolemaan johtaneesta onnettomuudesta. 

Kirja on ostettavissa Suomen Rakennusmedia Oy:sta ja sen lisäksi saatavissa tältä sivulta pdf-tulosteena. Myös muu tutkimukseen liittyvä aineisto kuten tutkimusraportti, kalvosarja ja äänitteet ovat saatavissa Ratuke-hankkeen nettisivuilta.

Tämän julkaisun lisäksi tutkimuksessa tuotettiin seuraavat aineistot: 

Mäki, T., Koskenvesa. A. Miten se oltais voitu estää? Kertomuksia rakennustyömaan tapaturmista. Tutkimusraportti. 2010. Ratuke-hanke, www.ratuke.fi. ISBN 978-952-92-8206-7. 

Mäki, T., Koskenvesa. A. Miten se oltais voitu estää? Kalvosarja. 2011. Ratuke-hanke, www.ratuke.fi

Miten se oltais voitu estää? Äänitteet. 2011. Ratuke-hanke, www.ratuke.fi

Aineistot on laadittu Työsuojelurahaston ja Talonrakennusteollisuus ry:n tuella. Työtä on ohjannut Ratuke-johtoryhmä. 

 

 

Attachments:
Download this file (Kuinkas sitten kavikaan kirja.pdf)Kuinkas sitten kavikaan kirja.pdf[ ]1733 kB

Tälle sivulle on koottu omakohtaisia kertomuksia rakennustyömaan työtapaturmista. Kertomukset perustuvat Miten se oltais voitu estää? -haastattelututkimuksen tutkimusaineistoon, jota Kuinkas sitten kävikään? -kirjaa ja äänitteitä varten on lyhennetty ja muokattu.

Kertomukset tarjoavat lukijoille näkökulman siihen elämään ja niihin ajatuksiin, joita vakava onnettomuus tai läheisen työtoverin kuolema aiheuttaa. Tarkoitus ei ole pelotella, vaan alleviivata sitä tosiasiaa, että turvallisuus on vakava asia. Ääninauhoja voi hyödyntää koulutuksissa sellaisenaan tai kalvosarjoihin liitettyinä.

Koulutusaineistona käytettäväksi on laadittu myös kalvosarja. PDF-version kalvosarjasta voi ladata alta.

Kertomukset on julkaistu myös kirjana. Kuinkas sitten kävikään? Kertomuksia rakennustyömaan työtapaturmista -kirjaa voi ostaa Suomen Rakennusmedia Oy:stä. Kirja on tehty hyödynnettäväksi rakennusalan työturvallisuustyössä, -koulutuksessa ja -asennekasvatuksessa eri tilanteissa. Kirja löytyy pdf-muodossa ratuke-hankkeen sivuilta.

Attachments:
Download this file (Miten se oltais voitu estaa kalvosarjan pdf.pdf)Miten se oltais voitu estaa kalvosarjan pdf.pdf[kalvosarja pdf-muodossa]811 kB

Miten se oltais voitu estää?- tutkimusraportti on saatavissa PDF-muodossa.

Attachments:
Download this file (msove.pdf)Miten se oltais voitu estää[ ]2011 kB